فناوری ROI در دوربین مداربسته
14 تیر 1400
تفاوت NVR و DVR چیست؟
30 تیر 1400
Show all

پروتکل ONVIF چیست

پروتکل onvif چیست

پروتکل ONVIF چیست؟

 در هنگام خرید دوربین مدار بسته شاید با عبارت Onvif برخورده باشید . onvif یک پروتکل ارتباطی بین چند شرکت تولید کننده دوربین مداربسته است.

 

 

 

برای اینکه بدانیم پروتکل onvif چیست مقاله زیر را باهم بخوانید.

ONVIF مخفف عبارت Open Network Video Interface Forum است  که ترجمه آن ارتباط باز ویدویی است که برای توسعه و تسهیل  استفاده از دوربین ها  و تجهیزات امنیتی تصویری مورد استفاده قرار میگیرد .

در گذشته زمانی که یک دوربین مداربسته خریداری میشد برای دریافت تصاویر آن حتما بایستی از NVR همان برند  باید استفاده میشد تا  با پروتکل های دوربین همخوانی داشته باشد . در غیر این صورت تصویری قابل مشاهده نبود . اما با استفاده از این قرار داد دوربین هایی که تحت این استاندارد را دارا باشند با NVR های غیر از برند خود نیز قابلیت انتقال تصویر را دارند .

برای حل این چالش و سازگاری دوربین ها با برند های مختلف این سازمان در سال 2008 توسط شرکت های Axis، Bosch و Sony تاسیس گردید که تولید کنندگان، توسعه دهندگان نرم افزار، و دیگر نهاد هایی که در این زمینه فعالیت دارند میتوانند در ان عضو شوند.

از استاندارد پروتکل Onvif در سیستمهای اتوماسیون پارکینگ جهت نرم افزار پلاک خوان و همچنین در نرم افزار کنترل تردد خودرو برای دریافت تصویر از دوربین بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

دستور العمل های پروتکل ONVIF چیست ؟

اصول اولیه این  استاندارد در بر دارنده یکسان سازی ارتباط بین دوربین ها و تجهیزات و دستگاه های IP، یکپارچه سازی انواع لوازم دوربین مداربسته با سایر لوازم  بدون در نظر گرفتن از نوع برند آنها و پشتیبانی از همه تولیدات از شرکتهای های مختلف است.

پرتکل ONVIF در نگاه کلی در بردارنده  نکاتی مانند تنظیم های در رابطه با نصب دوربین های تحت شبکه، رد یابی تجهیزات در شبکه، امکان مدیریت کردن آن ها، کنترل دوربین های گردان یا PTZ تحلیل اطلاعات و تصاویر ویدئویی می گردد.

در واقع این استاندارد دارای ورژن و پروفایل  های متعددی است . پروفایل مدل  c  برای دستیابی به قابلیت انتقال ؛ پروفایل G برای ذخیره و بازیابی اطلاعات است. و پروفایل S برای سیستم های ویدیویی مبتنی بر IP است.

مزایای ONVIF

با وجود استاندارد ONVIF آزادی بیشتری در انتخاب تجهیزات مداربسته از برند های مختلف خواهید داشت. زیرا در این تجهیزات دیگر نیازی به پیروی از یک دستور العمل مختص هر کدام از برندها نیست و همگی از ONVIF پیروی می کنند. پلتفرم ONVIF اکثر ویژگی های موجود در دوربین های تحت شبکه را در اختیار دارد.

هر چه دستور العمل های ONVIF در دستگاه های بیشتری پیاده سازی گردد، ارائه دهندگان سیستم های نظارتی می توانند زمان کمتری را برای توسعه دستورالعمل های اختصاصی رابط کاربری در محصولات خود صرف کرده و در عوض زمان بیشتری را برای توسعه ویژگی های جدید در محصولات خود صرف کنند.

معایب ONVIF

با تمام این توصیفات استاندارد ONVIF دارای معایبی نیز می باشد. دو موضوع مهم در ارتباط با انتخاب تجهیزاتی که با استاندارد ONVIF سازگار هستند وجود دارد:

کیفیت اجرای دستور العمل های پروتکل ONVIF توسط تولیدکنندگان

کیفیت نحوه ادغام پروتکل ONVIF با پروتکل سازنده

 

هر کدام از دو مورد بالا دارای اما و اگرهایی است که در میزان بازدهی پروتکل ONVIF تاثیرگذار بوده و نقص و کمبود کیفیت در هر کدام از دو مورد بالا کیفیت و بازدهی این استاندارد را کاهش می دهد.

 

کیان اکبرپور
کیان اکبرپور
درباره من : هر روز سعی میکنم باگ هام و پیدا کنم ونسخه کم خطا تری از خودم به دنیا معرفی کنم...

دیدگاهتان را بنویسید